Som fotograf finns det också en del annan utrustning som är bra att ha. En bra ryggsäck eller kameraväska kanske är en självklarhet, men det finns också andra saker som behövs. Man behöver inte köpa allt på en gång, utan man kan utöka sin utrustning efter hand.

När man inte kan ta med sig systemkameran

Ibland kanske man varken kan eller vill ha med sig sin systemkamera. Då kan ett objektiv för mobilkameran vara bra att ha. Det sätts enkelt på plats framför kameralinsen på telefonen. Det finns både macro-objektiv och zoom-objektiv men de ger självklart inte samma bra resultat som en ordentlig kamera.

Kamerastativ

Kamerastativ är mer eller mindre användbara beroende på vad man fotar. Ska man ta bilder där det behövs mer ljus, men man inte kan använda blixt krävs en längre slutartid och då är det inte lämpligt att hålla i kameran.

Blixt

En extern blixt eller flera är bra att ha om man ska ta porträttfoton. Ska man fotografera en större grupp personer behövs ett jämnt ljus över alla personer och då kommer blixtarna vara till stor hjälp. En liten inbyggd blixt kan fungera för hobbyfotografen, men de är i regel inte så effektiva om blixten behöver spridas över större ytor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *